031 668 544
Podmeni

Programe sofinancira
Alpska šola

Smučanje je ena najbolj zabavnih oblik gibanja po zasneženih gričih in hribih. Bela prostranstva, sončno jutro, novozapadli sneg in obilo dobro volje, je le nekaj dejavnikov, ki povzročajo, da nas vedno znova in znova vleče nazaj. Nas pa vleče nazaj še nekaj – mladi nadobudni otroci! V naši alpski šoli imamo prostora še za kar nekaj novih otroških nasmehov.

Alpska šola poteka celo leto, vanjo pa so vključene tako predšolski kot šolski otroci. Osnovni cilj alpske šole je predstaviti otrokom smučanje na zabaven način in vliti voljo in veselje do gibanja. Otroci se skozi igro naučijo in izpopolnijo tehniko smučanja. Veliko poudarka je na različnih zabavnih vajah, terenski vožnji in prostemu smučanju, smučanje po novozapadlem snegu, grbinah in manjših, otrokom primernih, skakalnicah, ... Pri vsem tem pa je na prvem mestu varnost!
Otroci poleg usvajanja pravilnih tehnik smučanja, naučijo tudi vedenja na smučišču in ob njem, samostojnosti in odgovornosti, skrbi zase in ostale udeležence in medsebojne pomoči. Vse to pa je v družbi 'sebi enakih' mnogo lažje.

VADBA
V zimskem času smučamo na slovenskih in/ali avstrijskih smučiščih. Začnemo prvi vikend ko je dovolj snega in tako vse do konca sezone, vmes pa izkoristimo tudi novoletne in zimske počitnice. Odločite se lahko, da otroci smučajo samo na slovenskih smučiščih (pri čemer se kupi smučarska vozovnica za slovenska smučišča) ali na avstrijskih smučiščih (smučarska vozovnica za koroška smučišča).
Kondicijska vadba poteka 2x do 3x tedensko v obliki različnih dejavnosti in različnih lokacijah. Raznovrstne športne aktivnosti kot so igre z žogo, gimnastika, atletika, hribolazenje, rolanje in še mnogo drugega otrokom omogoča razvoj gibalnih spretnosti in sposobnosti, ki jih s pridom koristijo in prenesejo v vsakdanje življenje.

CILJ:
veselje do gibanja,
užitek na snegu in v smučanju,
osvojiti začetnih in osnovnih oblik smučanj,
razvoj različnih motoričnih sposobnostih,
obvladovanje vožnje s smučarskimi napravami,
samostojnost.

CENA:
alpske šole s smučanjem na avstrijskih smučiščih je 670 €.

PRIJAVA
Vpisujemo otroke od 4. leta starosti dalje. Dodatne informacije in prijava na telefonski številki 041/991-521, Domen.
V Kristianjini alpski šoli se zabavamo in boljšega smučanja učimo:
Alinka
Thor
Erik
Lana

alpska sola

Naš trener je Domen Petrovčič.
Kontakt: 041 991 521